Masterclasses

Delfts Studenten Muziek Gezelschap Krashna Musika

Masterclasses

maart 21, 2017 [:en]Archived Events[:nl]Archiveerde Evenementen[:] [:en]Events[:nl]Evenementen[:] [:en]Upcoming Events[:nl]Opkomende Evenementen[:] Kamermuziek 0

Masterclassdag & Kamermuziekconcert
Zaterdag 3 juni organiseert Krashna een masterclassdag in samenwerking met het Delft Chamber Music Festival en Sport en Cultuur van de TU Delft. Deze dag verwelkomen wij tussen 10:00 en 17:00 op Unit Cultuur (Mekelweg 10) een viertal musici dat ervaren is in de kamermuziek:

Kathelijn was afgelopen najaar soliste bij het koor en orkest van Krashna. Eerder heeft ze ook als soliste opgetreden met het Concertgebouworkest. Daarnaast zingt ze ook in het Groot Omroepkoor en de Nederlande Reisopera.
Sumire won eerste prijzen op de Iordens Viooldagen en het Prinses Christina Concours. Ze speelt in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Domestica Rotterdam, een kamerorkest bestaande uit de leden van het RPhO.
Mutsumi heeft ook meerdere malen in het RPhO gespeeld. Samen met Rutger speelt ze in het Ensemble Mir. Met het ensemble speelden ze in de finale van ‘de Grote Kamermuziekprijs 2014’.
Rutger is pianist met een grote liefde voor kamermuziek. Hij speelt in het Ensemble Mir met verschillende instrumenten in verschillende bezettingen.

De inschrijving voor ensembles is ondertussen gesloten. Alle masterclasses zijn nog wel gratis te bezoeken. Publiek is van harte uitgenodigd! Het dagschema is hieronder te vinden. Bij alle masterclasses kun je vrij in- en uitlopen, dus bezoekers kunnen zelf kijken bij welke docent of ensemble ze willen luisteren.

Om 11:30 zal er een openbare workshop zijn, gegeven door Maria van Nieukerken. Zij zal gedurende anderhalf uur een interactief programma verzorgen waarin samenwerken, concentratie, ritme en het combineren van de linker en rechter hersenhelft centraal staan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bodypercussion en er zal in groepjes geïmproviseerd worden. Je hoeft er geen instrument voor te bespelen en iedereen mag meedoen! Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf voor aanvang van de workshop.

’s Avonds om 19:30 zullen de masterclass deelnemers zich presenteren tijdens het afsluitende kamermuziekconcert. Ook drie van de docenten zullen te horen zijn. Mutsumi, Sumire en Rutger zullen ’s avonds als trio optreden. Dit is heel bijzonder! Toegang tot dit concert is, zoals bij al onze kamermuziekconcerten, gratis.

Overzicht prijzen (per persoon)
Masterclass deelname: €25,- / €15,- voor leden (incl. lunch)
Masterclass toeschouwer: gratis
Workshop: €5,-
Concertbezoek: gratis

Voor vragen, mail ons: kamucie@krashna.nl