Krashna zoekt concertmeester

Het Delfts Studenten Muziekgezelschap (D.S.M.G.) Krashna Musika is het studenten klassieke muziek gezelschap van Delft. De vereniging bestaat uit een symfonie orkest van circa 80 leden o.l.v. Stijn Berkouwer, een koor van ca. 60 leden o.l.v. Ruben de Grauw en een kamermuziekafdeling van ca. 60 leden. Het orkest is één van de vooraanstaande studentenorkesten die al jaren grote symfonische werken neerzet. Zo zijn recent stukken als de Vijfde Symfonie van Mahler en het Requiem van Verdi gespeeld. Ook worden er geregeld werken met een solist uitgevoerd. Het orkest streeft naar een semi-professioneel muzikaal niveau. Per jaar worden er minstens twee concertprogramma’s ingestudeerd, meestal in samenwerking met het koor waar het orkest een groot symfonisch hoofdwerk speelt onder leiding van de orkestdirigent en een koorwerk in kleinere bezetting onder leiding van de koordirigent, zoals recent het Requiem van Fauré. Krashna geeft meestal concerten in kerken in de regio Delft/Den Haag/Rotterdam maar speelt ook regelmatig in zalen als de Aula van de TU Delft en het Muziekgebouw aan het IJ. Daarnaast gaan het orkest en koor ongeveer elke twee jaar op tournee en spelen daar op bijzondere locaties. Zo zijn wij afgelopen naar Bratislava, Brno en Wenen geweest en naar Parijs en Tours.

We repeteren elke week op maandagavond (van 19.30 tot 22.30 uur) en hebben minstens twee concertseries per jaar. Ook wordt er per project een repetitieweekend georganiseerd. De concertmeester heeft op muzikaal gebied een leidende rol in de sectie en het orkest en neemt daarnaast plaats in de repertoirecommissie en de auditiecommissie. De auditie bestaat uit vier onderdelen:

  • Een voordrachtstuk, alleen of begeleid door een pianist;
  • Een etude;
  • Het leiden van het aanvoerderskwartet;
  • Een gesprek. Bij het leiden van het aanvoerderskwartet wordt gedurende tien minuten een ‘groepsrepetitie’ gehouden, waarin de auditant de leiding neemt in het repeteren van het stuk (Amerikaanse van Dvorak tot de eerste herhaling).

Aanmelden kan via orkestcom@krashna.nl. Voor vragen, mail of bel naar onze orkestcommissaris Jonah Meijer (06 47963660).