Krashna Kamerorkest 2024

2-6-2024, 16:00

Het KrashKO kamerorkest is een projectorkest vol met enthousiaste muzikanten uit het Delfts Studenten Muziekgezelschap Krashna Musika. Dit jaar is ons thema "Samen", en ligt de nadruk zowel op samenspel als op interactie met de samenleving. Zo treden we naast ons concert op 2 juni in Den Haag ook in een asielzoekerscentrum op. Verder wordt er met kleinere ensembles in verzorgingshuizen in de regio gespeeld.

Om extra aandacht te geven aan samenspel spelen we zonder dirigent. In plaats daarvan wordt het orkest geleid door onze concertmeester Johan Olof.

Het samenspel zal een extra dimensie krijgen met Mozarts Sinfonia Concertante in Es Groot. Dit stuk is geschreven voor kamerorkest en vier blazerssolisten: Anne Marieke Zijlstra op hobo, Marenka Brussee op klarinet, Sander Borst op fagot en Jisse Kooij op hoorn.

Daarnaast zal KrashKO de indrukwekkende Symfonie in D Groot van Luigi Cherubini ten gehore brengen. Cherubini was een tijdgenoot van Beethoven, die groot fan van hem was. Deze specifieke symfonie was zelfs te horen op de begrafenis van Beethoven!