Matthäus-Passion

22-3-2024, 19:00

Op 22 en 23 maart pakt Krashna Musika een oude traditie op: ze zal de Matthäus Passion weer uitvoeren! Onder leiding van Ruben de Grauw zal Krashna met voltallig studentenkoor en -orkest schitteren in de Maria van Jessekerk in Delft. In samenwerking met acht professionele solisten en kinderkoor belooft het weer een groot succes te worden.

De Matthäus: een tijdloos verhaal voor iedereen

De Matthäus is een oud werk, maar is nog steeds bijzonder relevant. Het verhaal van Jezus’ laatste dagen stipt tijdloze thema’s als liefde, geloof en verlies aan. Ieder jaar brengt dit vele uitvoeringen van het stuk op en zitten alle zalen vol. Krashna Musika wil de onvergetelijke ervaring van het werk mogelijk maken voor alle deelnemers van de samenleving. Ze probeert iedereen te betrekken bij de uitvoeringen, mede door de ticketprijs toegankelijk te maken. Bovendien werkt Krashna bij de concerten samen met kinderkoor Kooracademie Breda en solisten Marjolein Kolkert (sopraan), Florieke Beelen (alt), Koen Masteling (tenor), Michiel Meijer (bas), Georgie Sztoyanov (evangelist) en Wessel Wirken (Christus).

Maria van Jessekerk

De Maria van Jessekerk bevindt zich in het hartje van Delft. Het rijke interieur van de kerk bestaat onder andere uit indrukwekkende wandschilderingen, glas-in-loodramen en een monumentaal orgel. De akoestiek van de kerk zorgt er bovendien voor dat de Matthäus-Passion volledig tot haar recht komt. Hiermee is deze kerk voor Krashna als Delfts muziekgezelschap bijzonder geschikt om mooie uitvoeringen in neer te zetten.

Krashna Musika: officieel het leukste studentenorkest van Nederland!

Krashna Musika is hét studentenmuziekgezelschap van de TU Delft. Wekelijks repeteren orkest en koor op maandag- en woensdagavond onder leiding van dirigenten Stijn Berkouwer (orkest) en Ruben de Grauw (koor). Afgelopen zomer heeft Krashna zelfs de verkiezing Het Leukste Studentenorkest van Nederland van de Avrotros gewonnen! Met veel enthousiaste en getalenteerde leden is Krashna in staat om op het gebied van muziek prachtige concerten uit te voeren. Sinds het begin van het jaar zijn koor en orkest hard aan het werken voor de Matthäus-Passion.