Verdi's Requiem in Het Concertgebouw

1-3-2022, 20:15

De kaartverkoop is nu geopend! Ga naar concertgebouw.nl en bestel nog vandaag je kaartje! Je loopt qua corona geen risico als je kaarten koopt voor dit concert: Het Concertgebouw biedt je een eenvoudige online manier om de waarde van gekochte kaarten voor een geannuleerd of verplaatst concert om te zetten naar een voucher of restitutie. Meer informatie vind je hier: Concertgebouw - Informatie over uw concertbezoek

Poster

Delfts Studenten Muziekgezelschap Krashna Musika en het VU-koor uit Amsterdam slaan de handen ineen om een groots project neer te zetten. Op 1 maart 2022 zullen wij het Requiem van Verdi uitvoeren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam. De aanleiding van dit project is het 10-jarig jubileum van koordirigent Ruben de Grauw bij Krashna Musika. Voor dit concert worden de koren van beide verenigingen samengevoegd tot een groot dubbelkoor. Het orkest van Krashna Musika zal daarbij de instrumentele rol op zich nemen en Charlotte Janssen, Florieke Beelen, Leon van Liere en Jasper Leever zullen de solisten rollen invullen.

Giuseppe Verdi heeft zijn Messa da Requiem in 1873 geschreven om de dood van een goede vriend, de Italiaanse dichter Manzoni, te herdenken. Het werk wordt ook wel vergeleken met een opera: de muziek drukt dramatisch en adembenemend de Rooms-Katholieke dodenmis uit. Hierbij schroomt Verdi niet om emotionele uitersten op te zoeken. Hij neemt het publiek mee langs diepe wanhoop, overweldigende woede en krachtige hoop. Een spektakel dat je moet ervaren!

Om dit project financieel mogelijk te maken, krijgen Krashna Musika en het VU-koor financiële steun van onder andere het VSBfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland. Hiervoor zijn wij hen veel dank verschuldigd.