Winterconcert - Aula TU Delft

25-2-2023, 20:00

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari zullen de winterconcerten van Krashna plaatvinden. Tijdens deze concerten in de Geertekerk in Utrecht en de Aula van de TU Delft zullen het Requiem van Fauré en de 5e symfonie van Mahler ten gehore worden gebracht.

Het Requiem van Fauré is een dramatische liturgische reis waarin de Heer geprezen wordt maar ook zeker om vergiffenis gevraagd wordt richting het einde. Wel is het een stuk minder explosief en wat lieflijker dan het Requiem van Verdi wat Krashna in maart 2022 heeft uitgevoerd. Het koor zal dit werk, in samenwerking met een groot deel van het orkest spelen onder leiding van onze dirigent Ruben de Grauw. Hierbij zal gesoleerd worden door sopraan Elise van Es en bariton Joep van Geffen.

Mahlers 5e symfonie is net als zijn eerdere werken verbonden met zijn persoonlijke leven. Hoewel er ook in deze symfonie, net als in eerdere symfonieën, nog veel rouw te horen is, kan het vierde deel worden gezien als een liefdesbrief aan zijn latere vrouw Alma Schindler. Deze symfonie zal worden uitgevoerd onder leiding van Stijn Berkouwer.