Dirigenten

Onze koordirigent: Ruben de Grauw
Ruben de Grauw

Ruben de Grauw (1980) zingt al van jongs af aan. Op 7 jarige leeftijd zong hij in het Sacramentskoor in Breda. Waarna hij op zijn 16e samen met vrienden een eigen koor oprichte: Jeugdkamerkoor Plurale Tantum, voor jongeren tussen 15 en 25 jaar. Na achttien jaar gedirigeerd te hebben nam hij in 2015 afscheid van dit koor.

Ruben studeerde Koordirectie bij Wiecher Mandemaker aan het Rotterdams Conservatorium. Hij begon in 2004 en volgde zijn bachelor op met een ‘Master of Music’ bij Louis Buskens in Tilburg aan het Fontys Conservatorium. Verder is Ruben tussen 2009 en 2013 assistent-dirigent geweest bij het Nederlands Studenten Kamerkoor en is hij momenteel dirigent van het project koor Cappella Ex Occasione, Breda, en natuurlijk van het Krashna Musika studenten koor, Delft. Recentelijk is Ruben consulent Amateurkunst geworden bij Stichting Nieuwe Veste in Breda. Als zanger is Ruben actief als tenor bij het Laurens Collegium in Rotterdam en Studium Chorale in Maastricht.

Wij zijn erg blij te kunnen zeggen dat Ruben sinds november 2011 voor het koor van Krashna Musika staat.

Onze orkestdirigent: Stijn Berkouwer
Stijn Berkouwer

De Nederlandse dirigent Stijn Berkouwer heeft concerten gegeven met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten, het Noord Nederlands Orkest, Opera Zuid, het Nesko, en Opera Lab Berlin en won in 2016 de Anton Kersjes Beurs voor jonge dirigenten. Naast het USKO (Utrechts Studenten Koor en Orkest) is hij ook chef-dirigent van Symfonieorkest de Philharmonie, waarmee hij onder andere de tweede symfonie van Mahler uitvoerde in het Concertgebouw. In 2020 was hij te gast bij Podium Witteman met het Nederlands Philharmonisch Orkest en dirigeerde hij een ensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest. Stijn Berkouwer volgde masterclasses bij Bernard Haitink en David Robertson en in Tanglewood. Daarnaast was hij assistent dirigent bij Ivan Fischer, Simon Rattle, het Concertgebouworkest, het Konzerthausorchester Berlin en bij de Nederlandse Reisopera.