Lid worden

Wil jij spelen of zingen bij Krashna Musika?

Wij staan altijd open voor nieuwe leden. In maart organiseren wij openbare repetities, waarbij iedereen van harte wordt uitgenodigd een keertje mee te komen doen! Geïnteresseerd? Schrijf je in voor de interesselijst, en we houden je op de hoogte. Voor verdere vragen verzoeken we je een mailtje naar ons te sturen.


Lid worden bij het Krashna Koor?

Zet jezelf op de interesselijst, dan wordt je op de hoogte gehouden van wanneer de open repetities zijn.

Het grootkoor staat open voor zangers van alle niveau's. Door onze mix van ervaren en beginnende zangers en onze geweldige dirigent is voor ieder wat wils in onze repetities. Als je een keer mee wil komen zingen ben je altijd welkom. Laat het ons even weten via de mail en afhankelijk van hoe ver we al zijn met het huidige project kun je misschien nog wel mee doen.

Repetities zijn op woensdag van 19:30 tot 22:00 op X op de TU Delft.


Lid worden bij het Krashna Symfonieorkest?

Zet jezelf op de interesselijst, dan wordt je op de hoogte gehouden van wanneer de open repetities zijn.

Het symfonieorkest is vaak opzoek naar nieuwe leden. Doordat we een studenten orkest zijn vernieuwen we vaak omdat mensen afstuderen en daarna verhuizen. Wil jij mee spelen met het Krashna symfonieorkest, mail dan om te kijken of er nieuwe posities zijn of komen. Om mee te kunnen doen wordt er eerst een auditie afgenomen om je niveau te controleren. Je zult daarvoor een paar stukken moeten voorbereiden.

Repetities zijn op maandag van 19:30 tot 22:30 op X op de TU Delft.\


Lid worden bij de Krashna Kamermuziekafdeling?

De kamermuziekafdeling staat altijd open voor nieuwe leden. Dit deel van de vereniging is een 'van de leden voor de leden' afdeling. Je kan hier net zo actief worden als je zelf wilt, en met bekenden spelen op onze kamermuziekconcerten. Als je wil mee spelen op een kamermuziekconcert, dan kun je zelf de touwtjes in handen nemen en een gezellige groep mensen bij elkaar verzamelen om een mooi stuk te spelen. Wil je je opgeven, of ben je op zoek naar meer informatie? Stuur een mailtje naar kamucom@krashna.nl!


Algemene info/FAQ

Wanneer zijn de repetities?

Zowel het koor als het orkest repeteert wekelijks. Het orkest repeteert op maandagen (19:30-22:30) en het koor op woensdagen (19:30-22:00). Het is dus ook mogelijk om deel nemen aan allebei de repetities. De repetities vinden plaats op X. Naderhand is er altijd een borrel.

Zijn er naast repetities ook andere activiteiten?

Naast de reguliere repetities hebben we twee keer per jaar een repetitieweekend. Tijdens de repetitieweekenden wordt er hard gewerkt aan de projecten en is er ruimte voor gezelligheid en bijvoorbeeld feestjes. Krashna is niet alleen een muziekvereniging, maar verandert eens per twee jaar tijdens de zeilweek in een watersportvereniging. Ook andere sportieve activiteiten worden op initiatief van de leden samen beoefend, zoals volleybal en voetbal. Krashna doet dan ook jaarlijks mee met de interorkestrale voetbaldag. ‘s Zomers is er vaak een groot project of gaan we op tournee. Dit jaar ging de reis naar Parijs en Tours. Aankomend jaar zal in de zomer het Lustrumproject plaatsvinden. Dit belooft groots te worden. Al deze activiteiten zouden niet kunnen plaatsvinden zonder de verschillende commissies. Commissie doen is een leuke manier om mensen te leren kennen en jezelf te ontwikkelen en het wordt dan ook erg aangemoedigd binnen de vereniging. Mede hierdoor wordt je ook als nieuw lid snel betrokken.

Wie zoeken we?

Wij zoeken in de eerste plaats mensen die het leuk vinden om samen muziek te maken. Dit kan door mee te zingen in het koor, deel te nemen aan de kamermuziek evenementen of in het orkest te spelen. In het koor is iedereen welkom. Het is niet nodig om auditie te doen. Alleen plezier in het zingen is een vereiste.

Voor het orkest zijn wel audities. We zijn op dit moment op zoek naar de volgende instrumenten:

  • Viool
  • Altviool
  • Cello
  • Contrabas
  • Hoorn
  • Dwarsfluit (1 vaste plek en een plek t/m februari)
  • Hobo
  • Fagot
  • Trompet (1 tijdelijke plek t/m februari)

Wat staat er komend jaar op het programma?

In het eerste grote project van seizoen 2022-2023 speelt het orkest de 5de symfonie van Mahler en zingt het koor het Requiem van Fauré. Tussendoor doen zowel het koor en het orkest in december mee aan een kerstconcert van de boyband FOURCE. Ook speelt een kamerorkest Peter en de Wolf. Er worden in Theater de Veste twee voorstellingen gegeven voor kinderen, waarbij niemand minder dan Pepijn Gunneweg het verhaal zal vertellen! In de tweede helft van het jaar werkt heel Krashna aan een groots lustrumproject, een reeks van 5 belevingsconcerten. In verschillende zalen op de campus worden natuur, techniek, koor, orkest en kamermuziek met elkaar verweven.

Is het mogelijk om ergens te oefenen?

Als lid van Krashna krijg je automatisch ook een abonnement bij X. Dit betekent dat je van de faciliteiten van het sport- en cultuurcentrum gebruik kan maken. Er zijn hier ook repetitieruimtes te vinden voor als je je huisgenoten niet wilt storen.