Helden en Treinen - Kamermuziekconcert

Nomi Leeuwerik3-4-2019

Afgelopen zondag 31 maart vond er weer een Kamermuziekconcert plaats. Het publiek kon de hele avond genieten van prachtige muziek, die uiteenliep van strijkkwartet naar trompetduet naar kamerkoor. Het concert was dit keer extra interessant, omdat sommige stukken door Krashnezen zelf gecomponeerd waren! Zo was er een compositie, bestaande uit zes delen, waarbij een heldenverhaal tot leven kwam door spannende muziek. Maar ook een stuk, dat in de eerste plaats gecomponeerd was om de percussie (slagwerk) een wat interessantere partij te geven dan het uittellen van rusten, was zeker de moeite waard.

Hiernaast waren er twee indrukwekkende afstudeerstukken, waarbij een celliste als solist optrad. De vingers vlogen vliegensvlug over de snaren en brachten prachtige klanken tot leven. Een van deze stukken, geschreven door Villa-Lobos, imiteerde de geluiden van een trein. Het tweede stuk, gecomponeerd door Gulda, beweegde zich vrij over de grenzen tussen klassieke en moderne genres.

Al met al was het een mooie avond. We kijken alweer uit naar de volgende Kamermuziekavond, die plaats zal vinden op zondag 12 mei (15:00) in de Lutherse Kerk in Delft. De dag hiervoor vindt er een masterclassdag plaats waar de ensembles les krijgen van professionele kamermusici, dus het belooft een mooie muzikale middag te worden!

Kamu Avond

Foto's: Frank Mulder