Lustrum Tournee 2018

Deze zomer gaat D.S.M.G. Krashna Musika een week lang op tournee naar Wenen, Bratislava en Brno! Op vrijdag 6 juli vertrekt het gehele koor en orkest met de bus naar Bratislava, waar we de eerste drie dagen verblijven. Vervolgens reizen we door naar Wenen en Brno. Het programma is klassiek, maar toegankelijk en licht voor iedereen. De tournee zal worden afgesloten met een concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Krashna Tour 2018

Concert programma

Maandag 9 juli: avond concert in de Slovak Radio Building in Bratislava
Dinsdag 10 juli: avond concert in de Schotten Kirche in Wenen
Woensdag 11 juli: middag concert voor de Church of St. Thomas in Brno
Donderdag 12 juli: avond concert in de Kuppelsaal in Wenen
Zondag 15 juli: middag concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam (zie deze pagina voor meer informatie).

De concerten in Bratislava, Wenen en Brno zijn vrij toegankelijk!

Repertoire

De tweede symfonie van de Russische componist Sergej Rachmaninov, een van de belangrijkste componisten en pianisten van de 20e eeuw. In 1908 werd de symfonie voor het eerst uitgevoerd en is met grote lof ontvangen. Tien maanden na de première ontving hij hiervoor Glinka prijs. De symfonie is geschreven voor een compleet orkest en bestaat uit vier delen in lijn met de Russische symfonische traditie.

Mis Op. 77 in Bes van de Oostenrijkse componist Johann Nepomuk Hummel, hoewel hij geboren is in Bratislava. Hij was de laatste vertegenwoordiger van de Weense klassieke muziek en had veel invloed op jongere componisten van de romantische stijl. Gedurende zijn carrière heeft hij lessen gevolgd bij onder andere Mozart, Haydn en Salieri. Al deze invloeden van de Weense klassieken zijn terug te horen in zijn symfonie, wat geheel in lijn is met de bestemming van onze lustrum tournee.

Adopteer een Krashnees

Op tournee gaan is natuurlijk niet gratis. Daarom zijn we erg blij met alle steun die we kunnen krijgen. Adopteer daarom een Krashnees en help hem of haar mee op tournee!

Maak een bedrag over naar:

NL55 RABO 0313 4648 47 t.n.v. dsmg Krashna Musika

Met de omschrijving: “Adopteer een Krashnees: [naam/groep/Teddy]

Adopteer direct de Tourcie Teddy